Bølgen & Moi
Trond Moi og Toralf Bølgen hadde lenge ønsket å lage en gourmetavdeling i tillegg til kafeen på Høvikodden. Etter tre år med vellykket kafédrift og mange meter spalteplass i aviser og blader, bestemte de seg i 1997 for å lage restaurant ved å bygge om utstillingslokalet ved siden av kaféen. Restauranten skulle bli til i samarbeid mellom Magne Furuholmen, Knut Bry og Magne Wiggen. Og dette skulle bli mmws første ordentlige oppdrag, og gjennom arkitekturen skulle historien om stedet og Bølgen & Moi fortelles. Henie Onstadsenterets arkitekter, Jon Eikvar og Sven Erik Engebretsen ble ved oppstart invitert på lunsj, og det de hadde å fortelle ble sammen med navnet, Bølgen og Moi, lagt til grunn for konsept for restauranten. Eikvar og Engebretsen hadde opprinnelig ønsket teak som himlingsmateriale, men da prosjektet skulle bestemme himling, var det ikke lenger råd til teak, så blikk ble valgt. En annen ting de kunne fortelle, var at all eksponert betong var prikkhamret av de samme gutta som hugget steinskulpturene i Vigelandsparken.
Den arkitektoniske løsningen ble en Bølge av en himling i teak spent over et stort grønt gressteppe, en Moi. Bølgeslaget avslørte avgrensningen av prikkhamringen over original himling, og med ett så man hvilket enormt arbeid som er gjort på alle veggflater. Bruken av teak ble en vennlig hilsen til byggets arkitekter som endelig fikk sitt båtmateriale. Alle øvrige møbler og innredning ble designet av Magne Wiggen, og møblenes glassflater ble så sandblåst av Magne Furuholmen.
kunde: Bølgen & Moi
sted: Høvikodden, Bærum
foto: Knut Bry
crew: Magne Magler Wiggen